pellet header

Pelletkachels milieuvriendelijk en goedkoop.

Met een verhoging in de energiekosten van ruim vijftig procent in de afgelopen vijf jaar én de toenemende wens milieuvriendelijk te stoken is het goed om eens naar alternatieven te kijken.

Volgens Adwin Danko van Adpellet ligt een goede oplossing in houtpellets. Houtpellets  zijn samengeperst zuiver zaagsel zonder enige toevoeging. 

In Europa worden pellet kachels al jaren gebruikt om woningen te verwarmen. Een pellet kachel geeft een gezonde en gezellige warmte, is zeer eenvoudig in gebruik en voorzien van alle comfort. Bovendien is het gebruik een pellet kachel CO2-neutraal.

De pellet kachel geeft een mooi vuurtje, zonder gezeul met zware houtblokken en gedoe met aanmaakblokjes.

Eén druk op de knop is voldoende om de kachel in te schakelen. De afgeschermde brandruimte voorkomt rook in de huiskamer. De rookafvoer heeft een diameter van slechts acht centimeter, er zijn dus geen dure ingewikkelde bouwkundige aanpassingen in het huis nodig.

Werking

Pellet kachels zijn er met diverse capaciteiten verkrijgbaar.  Ze hebben een reservoir waar ongeveer vijftien kilo houtpellets in opgeslagen kan worden. De aanvoer van de pellets gebeurt via een ingenieus systeem, waarbij een vijzel de houtpellets in de vuurkorf werpt. Doordat een rookgasventilator de verbrande lucht onder druk naar buiten afvoert, ontstaat er een optimale verbranding en is een trekkende schoorsteenaansluiting niet nodig. Een tweede (regelbare) ventilator blaast de verwarmde lucht de kamer in totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

Ook is het mogelijk een pellet kachel te integreren in uw huidige cv systeem  en daarmee uw vloerverwarming en radiatoren te verwarmen .

Verbruik 

Gezinnen die een pellet kachel in de woonruimte plaatsen als bijverwarming (en de cv-installatie gebruiken voor warm water, de badkamer en bij zeer koude buitentemperaturen), kunnen met

ongeveer 800 kilo houtpellets per jaar - dit kost ongeveer 325 euro - een veelvoud aan gas besparen.

Voor elk wat wils

Voor elke inrichting is er een passend model, van klassiek tot trendy. Bovendien, en dat zal vooral de mannelijke lezers aanspreken, zijn pellet kachels voorzien van de modernste snufjes. Zo is de kachel zelfs met afstandsbediening aan te zetten en kan de brandtijd voor de hele week, eventueel per dag verschillend, geprogrammeerd worden. Met een ingebouwd waterreservoir kan de luchtvochtigheid op peil gehouden worden en zelfs het toevoegen van een etherisch geurtje is mogelijk!

Nieuw in het assortiment zijn de pellet kachels die kunnen worden aangesloten op vloerverwarming en radiatoren. 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de pellet kachels contact op met Adpellet via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of maak een afspraak voor een kijkje

in de showroom aan de Eesveenseweg 58 te Eesveen.

meer-pelletkachels