De Systeemtank met geïntegreerd energiecentrum

Volledig voorbereid verenigbaar voor de meeste actuele bronnen.

Afgifte volgens regelbare wenswaarde conform behoefte op elk moment.

Toepassing

Bronnen

 • Thermische zonne-energie
 • Hout pellet kachel
 • Warmtepomp
 • Pv panelen

Opslag

 • Juiste verhouding op de juiste temperatuur
 • Minimaliseren warme verlies.
 • Optimale verdeling.

Afgifte

 • Water sanitair voorziening
 • Water verwarming voorziening
 • Water hotfill systemen
 • Water zwembad

Back up

 • 2 geïntegreerde elektrisch verwarmingselementen.

 

buffer-verdeel

Algemeen

De systeemtank biedt een complete oplossing voor verwarming en warm sanitair water.

Het energiecentrum is voorbereidt om uit meerdere bronnen energie efficiënt op te slaan, zoals zonne-energie, warmtepomp, lucht,- en grondbron, WKK, vaste brandstof, hout pellet kachel, olie, gas, en stadsverwarming. De energie kan vervolgens gebruikt voor de produktie van warm santair water, radiatoren, vloerverwarming, hotfill systemen en zwembad verwarming.

Het energiecentrum  bestaat uit een systeemtank, een centrale regel eenheid en een middels touch screen te bedienen controlesysteem.

Systeemtank

De systeemtank is met water gevuld en kan worden aangesloten op externe energiebronnen. De standaard systeemtank heeft als back up twee ingebouwde elektrische verwarmingselementen van 4,5 kW die afzonderlijk zorgen voor warm leidingwater en of verwarming. U kunt kiezen wanneer en hoeveel vermogen, 1,5- 3 of 4,5 kW u de elementen bij wilt laten dragen.

Er zitten drie temperatuursensoren in de systeemtank; bovenkant, midden en aan de onderkant. Het water boven in de tank wordt gebruikt voor warm leidingwater, het water in het midden is voor de radiatoren en het water op de bodem wordt voor vloerverwarming, luchtventilatie of zwembadverwarming gebruikt.

Centrale regelsysteemCentrale regel eenheid

De regeleenheid kan op de systeemtank worden ingebouwd, of indien de ruimte daarom vraagt aan de muur gemonteerd worden.  

De regeleenheid bestaat uit een tapwater circuit, een warmtecircuit, en een zonne-energie circuit.

Tapwater

Het tapwater circuit beheert de distributie van warm sanitair water en is uitgerust met een warmtewisselaar, hierdoor wordt het leidingwater verwarmd en ververst.  Elk risico van legionella besmetting is uitgesloten.

Warmtecircuit

Het warmtecircuit beheert de distributie van warm water naar de radiatoren en of vloerverwarming. Als u alleen radiatoren of vloerverwarming heeft, coördineert het controlesysteem de distributie van warmte met een shuntventiel en een circulatiepomp, in samenwerking met binnen- en buitensensoren. Het shuntventiel mengt de levering van warm water uit de systeemtank met het koudere water uit de retourpijp, zodat de juiste temperatuur wordt bereikt voor het water dat de radiatoren of vloerverwarming voedt. Het shuntventiel wordt gecontroleerd met behulp van sensoren die de buitentemperatuur en de temperatuur van de leveringspijp meten.

Zonne-energie- circuit

Het zonne-energiecircuit heeft een warmtewisselaar, een circulatiepomp en een tweewaardige klep die het hete water naar het juiste niveau in de systeemtank verdeelt.

controle systeemControlesysteem

Het controlesysteem zorgt er o.a. voor dat op een bepaald moment de meest efficiënte energiebron prioriteit krijgt om de energie te leveren die nodig is voor het verwarmen van het water in de systeemtank.

Het controlesysteem is met een kleuren touchscreen aan de voorkant van de systeemtank te bedienen.

Elke installatie vergt klantspecifieke instellingen ter optimalisatie van het systeem.

Uiteraard zullen wij dit tijdens de eerste set-up voor u doen.

Hieronder een overzicht van diverse mogelijke pakketen, 


Zonneboilers met wandmodule

Deze zonneboilers kan men zo compact mogelijk installeren en plaatsen in kleinere ruimtes. Alle aansluitingen bevinden zich frontaal of bovenaan. Van hieruit worden deze verbonden met het energiecentrum.

type tanks 1

Ter uitbreiding van het systeem is er de buffertank. 
Hoe meer je buffert, hoe meer autonoom je bent. De uitbreiding naar meerdere buffertanks kan over 1 laadmodule. 

     type tanks 2

Ook hier geldt, eerst een vakkundige berekening na gelang behoefte voor de juiste balans nu en in de toekomst.


Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

A. J. Danko
Eesveenseweg 58
8347 JE EESVEEN (Overijssel)
Tel. 0629-551 888 of 0521-362 747.


uit Zweden afkomstig